Sol i Skallelv

Programslipp på Kvenfolkets dag

Sola er endelig tilbake og arbeidsgruppen jobber i disse dager med å få på plass de siste detaljer for årets program. Programmet vil i sin helhet bli sluppet på Kvenfolkets dag, 16. mars. Vi vil gi noen smakebiter frem mot denne datoen. 

Som festivalsjef har jeg i de sist dager fått stadig flere henvendelser om årets program og det er veldig hyggelig at festivalen vår engasjerer publikum. Dessverre var det ikke tid til noen større oppdatering på våre hjemmesider i januar. Dette fordi det meste av måneden gikk til å skrive søknader. Dette betyr ikke at det har vært en stagnasjon i arbeidet med årets program, tvertimot! Vi har blitt kontaktet av artister og potensielle bidragsytere der ute som vi har jobbet for å finne plass til i programmet. 

 

Vi vil først og fremst be folk om å sette av tid i kalenderen sin. Festivalen åpnes torsdag 1. juni med brask og bram! Det vil bli to fulle festivaldager med aktiviteter fra morgen til kveld; fredag 2.juni og lørdag 3.juni. Vi avslutter med noen siste aktiviteter søndag formiddag 4. juni.

 

Vadsø Kvenfestival avholdt sitt første årsmøte i januar. Her ble det valgt nytt styre. Styret skal konstituere styreleder og nestleder på sitt første styremøte i februar. Foreningen har også fått på plass en ekstern regnskapsfører som vil bistå prosjektleder med å holde orden og oversikt over økonomien. Vi vil komme tilbake med nyheter om dette etter styremøtet.

 

Hvis det er ønsker om å bli med i foreningen og være med på å jobbe med festival eller andre kulturelle aktiviteter så kan enkeltpersoner melde seg inn og betale kontingent. Vi har to medlemskap: støttemedlem 100,- og fullverdig medlem 150,-. Det vil også være mulig å melde inn bedrift eller organisasjon. Ta kontakt med oss hvis dette er aktuelt.

 

Programmet vil i sin helhet bli sluppet i forbindelse med Kvenfolkets dag 16. mars.

 

Vi kan allerede nå avsløre at det vil bli satt opp minst 2 matkurs. Disse vil ha et max antall deltakere og det vil bli en kursavgift. Publikum må derfor melde seg på kursene. Send melding til oss på mail: post@kvenfestivalen.no hvis du vet at du vil delta på kursene.

 

Matkursene vi i skrivende stund har fått på plass er surdeigsbaking og steking i steinovn, og lefsebakekurs. Vi jobber også med å få på plass et kurs rettet mot råvarer man kan finne i den lokale marine fauna og flora. Dette kurset er ikke avklart ennå.

 

Som noen av dere der ute har fått med dere så ble søknadsfristen på prosjektmidler for kvensk og norskfinsk satt til 2. februar i forbindelse med overgangen fra fylket til det som nå kalles kulturdirektoratet. Ved det Kvenske språksenteret i Vadsø så har dette bidratt til travle dager for å søke tilskudd til alle de ulike prosjektene som det jobbes med.

 

I tillegg til Kvenfestivalen så har man også podkast produksjon, og nå i januar gjennomførte man premieresendingen for direkte videostrømminger. Denne for oss nye formen håper vi å videreutvikle frem mot sommeren slik at vi har forbedret teknikk og form i tide til sendingen som er planlagt under årets festival.

 

Jeg håper dette har gitt litt innsikt i hvor festivalen står i øyeblikket, og jeg lover at vi vil komme med flere oppdateringer i februar og mars.

 

Hilsen Raymond