Martin og Rune

Kvensk-Norsk Discoforening spiller på Kvenfestivalen 2023!

Rune Lindbæk og & Martin Bjørnersen spiller sammen under banneret Kvensk-Norsk Discoforening!

Rune Lindbæks dj-karriere strekker seg tilbake til nærradiodagene (og nordnorske mesterskap i platemiksing) i Tromsø på åttitallet. Nå for tiden spiller han sporadisk, men jevnlig på klubber verden over, fra Ibiza til Odessa. Mens den over tredve år lange karrieren som produsent og plateartist
spenner over sjangere fra breakbeats til ambient, balearic og cosmic disco.

Martin Bjørnersen er til daglig musikkjournalist i Klassekampens Musikkmagasin, men har også en drøye tredve år på ryggen som DJ, hovedsaklig i Oslos uteliv og omegn, innen et særdeles vidt sjangermessig spenn, og etterhvert med en forkjærlighet for å DJe innen smale, spesifike tematiske rammer.

På kvenfestivalen spiller de to sammen under banneret Kvensk-Norsk Discoforening, en helt bokstavelig tilbake-til-røttene utforskning av kvenske familierøtter begge to har blitt klar over først i godt voksen alder (med familierøtter i henholdsvis Vadsø og Vardø). Et forsøk på å finne et svar på et enkelt men finurlig spørsmål uten noen fasit: hva betyr det å dj-e «på kvensk»? Et forsøk på en klubb/dansevennlig dj-miks av alle de rike musikalske kulturene på Nordkalotten som det kvenske har eksistert midt inne i og på kryss og tvers av.