Jens Fossum

Hallgeir Pedersen Trio fødtes i Vadsø!

Hallgeir Pedersen Trio spiller hardt swingende jazz av internasjonal klasse. Med egenkomponert materiale i bagasjen og utvalgte standards bys det på en unik og underholdende jazzopplevelse. 

Bebop er artig og spennende 

HPT serverer bop-relatert musikk med moderne tilsnitt og regional dialekt. Forvent groove, nerve, lekenhet og de selvskrevne blålyriske undertoner.

Bebop er en jazzstil som ble utviklet på tidlig 40-tallet i USA. Stilen karakteriseres av hurtig tempo, komplekse chord-progresjoner og mange ulike tonearter. Det hele krydres med solopartier og improvisasjon basert på harmoniske strukturer. 

Noen kjente bebop artister er: Charlie Parker, Sonny Rollins, Miles Davies, Max Roach, Fats Navarro og Kenny Clarke.

 

Hallgeir Pedersen (f. 1973) er gitarist i verdensklasse. «Fantomet fra Øksfjord» har fantastisk teknikk og time - med tone, «touch» og fraseringsevne som er unik. 

 

Kontrabassist Jens Fossum (f.1972, Trondheim) har en direkte, lydhør stil med den harmonisk teft og stødighet som kreves i en trio-situasjon. Han er en virtuos og leverer alltid nydelige og minneverdig bass-soloer.


Hermund Nygård (f. 1979) fra Råde løfter musikken med sin fandenivoldske musikalske energi der han swinger som uvær.


Fossum/Nygård er av de mest ettertraktede bass/tromme konstellasjoner vi har i dette landet innen jazz. De har lenge vært et av Pedersens favorittkomp for å bygge trioen.


Hallgeir Pedersen Trio ble etablert på kaia i Vadsø i august, 1998. Med tre internasjonalt kritikerroste album på samvittigheten, har trioen blitt kringkastet "Jazz Jorda Rundt" (NRK/EBU), mottatt Norsk Kulturråds Ensemblestøtte og spilt på de fleste store festivaler. Nå er album nummer fire "Update" innspilt og vi får servert smakebiter under konserten. 

 

HPT: 

Hallgeir Pedersen | gitar

Jens Fossum | kontrabass

Hermund Nygård | trommer