Avisoppslag Kvenbiennalen

Kvenbiennalen har blitt med i arbeidsgruppa for Kvenfestivalen 2023

Arbeidsgruppen for Kvenfestivalen 2023 har hatt sitt første møte og med er Kvenbiennalen og Vadsø Filmklubb fra første stund!

Det var en spent gjeng som dukket opp til sitt først møte på møterommet i Vadsø museum - Ruija kvenmuseum sine lokaler torsdag 27. oktober.

Tilstede i arbeidsgruppen var de gamle sliterne; Ølli Jessen (Utleieservice Nord AS), Trygg Jakola (Vadsø historielag), Hilde Lorentzen (Vadsø bibliotek), Lisbeth Dragnes (Vadsø museum - Ruija kvenmuseum) og Raymond Olufsen (Kvensk språksenter Vadsø AS). I tillegg har man i år fått inn litt nytt ungdommelig blod med Liv Bangsund, prosjektleder for Kvenbiennalen og Sunniva Gaski Tønsberg fra Vadsø Filmklubb.

Det er to år siden den første Kvenbiennalen ble satt opp i Vadsø. Se NRK. Den gangen hadde Liv Bangsund med seg de to kunstnerne Åsne Kummeneje Mellem og Maija Liisa Björklund. Vi i Vadsø kvenfestival er glade for å ha med Kvenbiennalen under neste års festival, og vi er veldig spente på hva vi får se og oppleve i denne sammenhengen.

Arbeidsgruppen startet arbeidet med å planlegge programmet for neste års festival. Datoen er satt til 1. - 4. juni 2023. Godt vær og god stemning er allerede bestilt!