Kulturarv gjennom planter

Åpen dag på Bietilægården

Søndag 4. juni mellom kl. 12.00-15.30 blir det blant annet mulig å ro tradisjonelle båter med Maritime Facilitator mellom kl. 12-14 fra flytebrygga ved Indrebymoloen, og å være med på verkstedet «Kulturarv gjennom planter» mellom kl. 13.00-15.30.

Vadsø museum-Ruija kvenmuseum i ønsker hele familien velkommen til åpen aktivitetsdag på museumsanlegget Bietilægården under Kvenfestivalen!

Alle aktivitetene er gratis!

Roing i tradisjonsbåter fra flytebrygga mellom kl. 12-14 med Maritime Facilitator AS

Prøv å ro tradisjonelle båter i havnebassenget! Maritime Facilitator AS stiller med instruksjoner og sikkerhetsutstyr.

 

Verkstedet «Kulturarv gjennom planter»:

Vi starter med å følge kurslederne Maria Dahl og Bendik Vatne ut på utforskning og planteleting i nærområdet, før vi lærer å lage mat av plantene tilbake på gården, fra ca. kl. 14.00.

Deltagelse er gratis, og vi legger til rette for at man kan bli med underveis.
Spesielt tilrettelagt for barn med familier, men alle interesserte er hjertelig velkommen med!

Verkstedet «Kulturarv gjennom planter» handler om å formidle kulturarv gjennom plantekunnskap. Med planter menes alt fra treslag til bær, blomster og tang. Plantene vi har rundt oss i Norge bærer på en kulturarv som vi delvis har glemt. De kan lære oss noe om våre omgivelser, vår historie, og hvordan folk har levd før vår tid. Det er også en arv vi bør lære noe om for å kunne forvalte og benytte oss av den i fremtiden. Verkstedet har som mål å vekke en nysgjerrighet hos deltagerne om alt det som vokser i deres nærområde, og å gi dem en følelse av eierskap til denne kulturarven.