Raymond og Ane

Vadsø Kvenfestival og Nord-Varanger Kvenforening arrangerer Tango-kurs!

Helga før Kvenfestivalen 2023 starter så har Vadsø Kvenfestival og Nord-Varanger Kvenforening slått sammen kreftene og arrangerer kurs i finsk tango for Vadsø's befolkning.

At finnene har en lang tangotradisjon er ikke ukjent for de fleste, men klarer man å øke interessen for finsk tango utenfor hjemlandet?

Ane Huru Thorseng (Nord-Varanger Kvenforening) og Raymond Olufsen (festivalsjef) forsøker i allefall å finne svaret. Under en samtale sommeren 2022 oppstod tanken og ideen om å få på plass et fast møtested hvor folk kunne treffes og danse tango i Vadsø. Raymond hadde på dette tidspunktet akkurat kommet hjem fra et lengre opphold i Sør-Finland hvor han hadde fått nyss i at finnene ofte møttes på søndager for å danse tango.

Ane Huru Thorseng og avdelingsleder Mia Krogh ved Vadsø museum - Ruija Kvenmuseum, likte ideen og etterhvert fikk den bein å gå på. Mia bistod Kvenforeningen i å opprette kontakt med danseinstruktører i Finland.

"Vi kom i kontakt med Pekka og Kaarina Kulju, fra danseklubben Heinäskönt i Ivalo med litt hjelp av Mia Krogh,» sier Ane. «Det dansende paret tok imot vår forespørsel med åpne armer.»

Nå håper Ane og Raymond at dansekurset kan fungere som en fellesarena for både kvener og norskfinner.

 

Tangokurset holdes lørdag 27. mai og søndag 28.mai i Vadsø museum – Ruija Kvenmuseum sine lokaler i Grensen 1.

Kurset koster 600 kroner og går over 2 dager. Det blir 2 x1,5 timer økter med en god kaffepause mellom øktene. Påmelding til kurset gjøres ved å sende SMS til tlf: 943 72 994