Tankefull prosjektleder

Travle dager for å sikre tilskudd for neste års arrangementer

I disse dager nærmer vi oss mange søknadsfrister for tilskudd til kulturarrangementer og det er ikke bare søknader som skal skrives.

Som prosjektleder innen kultur, språk og media så er månedsskiftet november til desember et av de mest intense tidsrommene for å sikre finansiering for det kommende året. Nå som jeg har stått i denne tilværelsen i noen år så kan jeg trygt si at det blir lange dager foran skjermen. Den siste uken så har jeg våknet ekstra tidlig og selv i drømmene mine driver jeg for tida og skriver på forskjellige søknader.

 

Denne uken har jeg vært opptatt på formiddagene i alle de seks barnehagen i Vadsø kommune med å gjennomføre kvensk språkdusj. I tillegg til å lage et pedagogisk innhold til alle fire-åringene for å gi dem litt lett språkopplæring så går tankene mine til de ulike søknadsfristene som nærmer seg.

 

På vegne av Vadsø barnehagene skal det leveres en søknad 25. november til Utdanningsdirektoratet. Varanger-kraft har satt 30. november som tidsfrist for å søke sponsormidler, der skal det søkes for Quæncasten og Vadsø Kvenfestival. Vi satser også på å søke prosjektmidler for nasjonale minoriteter både til festivalen og podkasten fra Kulturrådet og tidsfristen for dette er 2. desember. I tillegg skal vi forsøke å søke på arrangørstøtte for musikk på den samme datoen. 

 

På toppen av disse søknadene som skal sendes innen kort tid holder jeg også på å avlegge en hjemmeeksamen i faget "Fordypning i kvensk kultur og litteratur". Dette er et kurs som gir 10 studiepoeng og er i regi av Universitetet i Tromsø. I oppgaven skal det produseres 8-10 sider i tillegg til forside, innhold og litteraturliste.

 

De første dagene i desember skal det også gjennomføres styremøter for Kvensk språksenter i Vadsø samt Vadsø Kvenfestival. Deretter er det en siste runde med språkdusjer i barnehagene og juleavslutning med disse. 

 

Når alt dette er på plass så kan jeg begynne å vri fokus mot neste prosjekt som er oppsett og oppbygging av et helt nytt podkast studio for Quæncasten. Podkasten starter i 2023 å produsere regelmessige videostrømminger som blir sluppet på den nye youtube-kanalen. Jeg håper vi klarer å få på plass en julepremiere, men da skal en del ting komme på plass først. Uansett så er det mye som skal gjøres og jeg kan ikke si jeg blir arbeidsledig med det første... :)