Heia Vadsø sidene

Stiftelsen HeiaVadsø! gir tilskudd til Kvenfolkets dag 2023

Mandag 7. november kunngjorde stiftelsen HeiaVadsø! hvilke foreninger og organisasjoner som ville motta støtte i siste halvdel av 2022.

Det var en spent gjeng som møtte opp i Frivilligsentralens lokaler klokken 16 på mandag ettermiddag. Tilstede var et knipe mennesker fra ulike foreninger og grupperinger i Vadsø kommune. 

Siden 2021 har stiftelsen HeiaVadsø! kunne dele ut midler til idretts- og kulturlivet i Vadsø kommune. Stiftelsen ble opprettet av mangemilliardær Jørgen Dahl sommeren 2021 og har til nå hatt tre utdelinger.

Vadsø kvenfestival mottok tilskudd i april for å gjennomføre årets Kvenfestival og har nå også fått midler til å benytte under Kvenfolkets dag 16. mars 2023. For foreningen er dette sterkt tiltrengte midler som vil gjøre det mulig å investere i en del elementært utstyr som vil bli brukt under ulike arrangementer. I tillegg har man for første gang et budsjett som gjør det mulig å heve feiringen av Kvenfolkets dag opp til nye nivåer. Vi gleder oss stort til 16. mars 2023!