program kvenfolkets dag

Program for Kvenfolkets dag 2023

Vadsø kvenfestival står bak det årlige arrangementet for å markere Kvenfolkets dag 16. mars i Vadsø kommune. Foreningen gjør dette i samarbeid med Vadsø museum - Ruija Kvenmuseum, Kvensk språksenter Vadsø AS og Nord-Varanger Kvenforening. I år som i fjor arrangeres markeringen i Vadsø museum - Ruija kvenmuseum sine lokaler. 

Arrangementet er et spleiselag som består av Vadsø kommune, Finnmark Fylkeskommune, Heia Vadsø!, Nord-Varanger Kvenforening, Vadsø museum - Ruija Kvenmuseum og Kvensk språksenter Vadsø AS.

Både for store og små

I årets program for dagen så har det vært viktig å gi tilbud til både store og små. For de små har vi i år konsentrert oss om et eget tilbud til alle barna som deltar på språkdusj Vadsø barnehagene. Alle språkdusjgruppene inviteres til egen feiring med underholdning og noe å spise på i Store Studio på museet. Språksenteret har sammen med Vadsø Kulturskole og vokalist Ronja Linbach, utarbeidet en egen forestilling for de minste.

Klokken 18 på ettermiddagen starter programmet for de voksne, eller i allefall de litt større. Da ønsker avdelingsleder Mia Krogh alle velkommen til kvelden. Vi er så heldige at vi har fått med Linstampan fra Vestre Jakobselv som åpner kvelden med en mini-konsert. 

Etter konserten kommer varaordfører Hanne Harila og sier noen ord for dagen.

Nord-Varanger Kvenforening tar deretter opp tråden og gir oss en presentasjon av filmskaper Anstein Mikkelsen som vant fylkeskulturprisen for Troms og Finnmark i 2022. 

Kvensk språksenter Vadsø arrangerer som vanlig en konkurranse med premier for publikum.

 

Rundt klokken 19 tar vi en matbit. Kvenkokken serverer i år som i fjor delikate lokale varianter til fryd for mange ganer.

Etter maten så kårer vi en vinner av dagens konkurranse og premie vil bli utdelt.

Ronja Lindbach står deretter klar på scenen for å gi oss noen vakre sanger. 

Tilslutt presenterer Vadsø Kvenfestival årets festivalprogram og vil avsløre årets festivalplakat og vinneren til publikum.

Vi ønsker alle velkommen til en hyggelig markering av dagen! :)