kvensk norsk disco

Kvensk-norsk Discoforening!

På lørdag kommer superduoen i Kvensk-norsk Diskoforening, Rune Lindbæk og Martin Bjørnersen, til Baja i forbindelse med Kvenfestivalen, men allerede på fredag kan man få en smakebit på Kooperativet.

Den Vardøfødte tromsøværingen Lindbæk har gitt ut plater med diskolegendene Lindstrøm, Idjut Boys, og Bjørn Torske (+ Röyksopp) og vært DJ i 31 land på tre kontinenter. I tillegg til å ha remixet Bryan Ferry (Roxy Music) og Mari Boine har han bodd noen måneder i Vadsø som baby. Makkeren Martin Bjørnersen er en av veteranene i Oslos DJ-verden, medlem av bandet Snuten, og er til daglig musikkjournalist i Klassekampen. Han har røtter i Vadsø. Kvensk-norsk Diskoforening ble startet en fuktig kveld på vinylplate-baren Hør Hør i Oslo.


Sammen har de lagt ut på en forskningstur i sitt delvis kvenske opphav, og for de som liker å riste på tentaklene spiller de dansegulv-gull fra nasjonene og kulturene der det kvenske krysset sine spor: det norske, det samiske, det svenske - og selvsagt det finske. Tule juhliimme, hurraa!

Trykk her og få en smakebit!