Kjersti Feldt Anfinnsen - DJ Saunasatan kommer på årets Kvenfestival!

Foto av Marita Vangen Bratteteig.

Kjersti Feldt Anfinnsen er født i 1975, i Bodø og bor i Oslo. Hun er forfatter, tannlege og Dj, og har sine kvenske røtter i Nord-Varanger, nærmere bestemt Kallijoki/Skallelv og Vesisaari/Vadsø.

Kjersti Feldt Anfinnsen har gått på Forfatterstudiet i Tromsø og på Skrivekunstakademiet i Hordaland. I 2012 debuterte hun med romanen Det var grønt på Kolon forlag. Romanen De siste kjærtegn utkom i 2019. For denne mottok Anfinnsen Subjektprisen, Havmannprisen og Bokhandelens forfatterstipend. I 2021 utkom oppfølgeren Øyeblikk for evigheten, som hun ble nominert til eu-prisen for. De to siste romanene er i ferd med å oversettes til ni språk.

 

Anfinnsen har konseptet Dj Saunasatan, som både kan ta form som en performance og definitivt er en eksperimentell utforskning av kvensk identitet under parolen: Ei saa peittää! Må ikke tildekkes! Det handler om synlig mangfold i samfunnet og for enkeltindividet. Dj Saunasatan kuraterer lyden av Nordkalotten, fra karelsk strupesang til tornedalsk folkemusikk, fra finsk funk til Kari Bremnes, Mari Boine og Tungtvann, et grenseløst lydlandskap med flere etnisiteter og språk, en livsbejaende, sjangeroverskridende og mangfoldig mix på en solidarisk måte.

 

Til Kväänifestivaali kommer Anfinnsen både som forfatter og dj.

 

Dj Saunasatan : Transformaintunnu / Väärinplaseerattu

Dj Saunasatan spiller under åpningen av Kväänibiennaali / Kvenbiannalen 2023.

1. juunikuuta / torsdag 1. juni, kl 19 – 21, Galleriikioski.

 

Impro ja runoja

Musikalsk improvisasjon og poesi ved Petter Pogo og Kjersti Feldt Anfinnsen under åpningen av Kväänibiennaali / Kvenbiennalen 2023.

1. juunikuuta / torsdag 1. juni, kl 19 – 21, Galleriikioski.

 

Sisu avantgarde

Kjersti Feldt Anfinnsen har med seg det nyskrevne langdiktet Sisu avantgarde, som er spesialskrevet for Kväänifestivaali, Vesisaari/Vadsø og Varanger. Sisu avantgarde urfremføres med Petter Pogo, som har komponert musikken til langdiktet, under åpningen av utstillingen Sanat Muorilta av Ragnhild Margretha Taranger Krüger.

Perjantai 2. junikuu / fredag 2. juni, kl 17.00, Store Studio, Vadsø museum – Ruija Kvenmuseum.

 

Dj Saunasatan: Löyly ja laula

Dj Saunasatan spiller under Bading, grilling og sauna.

Lauvantai 3. juunikuu, lørdag 3. juni, kl 14.00, Ytrebyfjæra.