Karhuu

Karhuu! Hvorfor bjørnen har så kort hals

Karhuu, Kettu, Kissa ja Jänis. En bjørn, en rev, en katt og en hare. Sammen legger de fire ut på en reise, men når bjørnen endelig får tatt seg en lur, skjer det verst tenkelige. Historien om hvorfor bjørnen har så kort hals er et sprelsk møte med kvensk eventyrtradisjon, og når to fortellere og en musiker nytolker et gammelt kvensk eventyr, kan de utroligste ting skje. Karhuu! passer for barn i alle aldre. 

Karhuu! Hvorfor bjørnen har så kort hals er leken smakebit av kvensk kulturarv  og har vært satt opp over 70 ganger i Nordland, Troms, Finnmark og Oslo. Forestillingen ble produsert med støtte fra Kommunal- og moderniseringsdepartement, og Scenekunst+ i Oslo.

Karhuu! Hvorfor bjørnen har så kort hals hadde urpremiere på Paaskivikko i juni 2016. På Kvenfestivalen i Vadsø blir det nypremiere - med nyskrevne toner til fortellinga!

Om Skrål og Skrammel
Fortellertruppen Skrål og Skrammel så dagens lys en mørk oktoberdag i året 2015. Siden den gang har eventyrene vært mange. Fortellerne  Ørjan Steinsvik og Borghild Otelie Aasebøstøl skaper sammen med musiker Cornelius Borger Østlie et egenartet univers for publikum gjennom fortelling, sang og mime. 

Skrål og Skrammel har som hovedfokus å fortelle og formidle fantastiske fortellinger - gjerne med inspirasjon fra nordnorsk kultur, kvensk og samisk kulturarv.